Dívky WU19

FK Baník Most-Souš/FK Dobroměřice : MFK Trutnov

Napsal Karel Kužel 05.11.2023


Mistrovské utkání  2. liga dorostenky Čechy  10. kolo

Sobota 04.11.2023 15:00 hodin

FK Baník Most-Souš/FK Dobroměřice : MFK Trutnov 6:0 (3:0)

Rozhodčí: Dočekal

ŹK: 0:0, ČK: 0:0

Diváků 30

Sestava MFK Trutnov: Jindřišková (G) – Lieserová, Holásková (C), Žabová – Zahálková, Jirmanová, Reginová, Sauermannová – Petráková, Svobodová, Dostálová

 (Davidová, Hrbasová, Kovářová, Pišná)

                        

Dlouhá cesta na Mostecko nám dala mnoho času na přemýšlení, jak naložit se soupeřem z horního patra tabulky. Nakonec jsme se rozhodli dát do základní sestavy všechny holky, které odmakaly minulý týden zápas s Třebší s vizí, že navážeme na aktivní přístup. Změna byla jen na dvou postech z důvodu absence.

Hned v první minutě jsme obdrželi branku, 1:0. Prvních 25 minut zápasu vůbec nebylo povedených a skóre 2:0 bylo ještě dobré vzhledem k mnoha možnostem domácích. Zareagovali jsme na to prostřídáním. Tím se nám povedlo vytvořit tlak na soupeře hlavně ve středu hřiště a eliminovat dominantní hru Mostu na míči. Podařilo se nám i pár přechodů do útoku. Ke konci poločasu jsme polevili v koncentraci, proto aktivní Most stanovil skóre na poločasových 3:0.

 

Do druhé půle jsme si přešli chyby, apelovali jsme na kombinaci, nebát se uvolnit a chtít hrát. V 51. minutě jsme se konečně dočkaly toho, co jsme si říkali v kabině. K vidění byla „kombinace podzimu“, kdy při naší rozehře od brány jsme na sedm rychlých přihrávek překonaly bránící domácí a dostali se za půlku. Finální průnikovka sice byla blokovaná a akce neskončila gólem, ale bylo to přesně to na čem chceme pracovat. Je potřeba se nebát a zkoušet to. Nicméně dobře organizovaná hra Mostu nám nedala vydechnout a pokud jsme jen chvíli polevili v koncentraci v aktivním napadáním rozehry, tak domácí byli hodně nebezpeční. Konečný výsledek byl 6:0.

Tento zápas nám přinesl spousty zkušeností, které nás určitě posunou dál.

 

V příštím zápase k nám zavítá SK Dynamo České Budějovice, přijďte nás podpořit.

 

Za realizační tým WU18

Karel Kužel

trenér