Dorost U19

Doma jsme na hradeckou Slavii nestačili

Napsal Petr Syrovátka 12.10.2024

9. kole třetí nejvyšší dorotenecké soutěže jsme odehráli na domácím stadionu na umělé trávě proti FC Slavia Hradec Králové.

Do utkání jsme vstupovali s odhodláním naplno bodovat a potvrdit výhru z Kolína. Vstup do utkání nám vyšel, byli jsme aktivní a vypracovali jsme si i šance, ovšem bez gólového zakončení. Soupeř měl také kvalitu a na umělé trávě mohli oba týmy kvalitně kombinovat. Hosté postupem času byli více na míči a v 25. minutě dohráli důrazněji svoji standartku, kdy se dostali 3x k odraženému míči a šli do vedení (0:1). My jsme měli také svoje šance, ale neproměnili jsme je. Hosté pak ještě udeřili v závěru poločasu opět po centru a šli do kabin s vedením 0:2.

Do druhého poločase jsme poslali 3 nové síly, soupeře jsme zatlačili a hnali se za snížením. Branka "visela" ve vzduchu, ale ke snížení skóre to nevedlo. V závěru jsme vše vsadili na jednu kartu, ale soupeř nás v 86. minutě potřetí potrestal z nedůrazu před vlastní brankou (0:3) a utkání tak rozhodl. Ke zmaru našeho týmu v koncovce přispěla i naše neproměněná penalta Doležalem v nastaveném čase.

Neodehráli jsme vůbec špatné utkání, i když z výsledku to nevypadá. Naši hráči měli nasazení a vůli po bodech, ale soupeř nás předčil zejména v reakci a důrazu v pokutových územích. Je třeba respektovat sílu soupeře a v utkání byli zkrátka lepší hosté a zaslouženě vyhráli.

6.10.2024 11:00 - Trutnov - UMT

MFK TRUTNOV - FC Slavia Hradec Králové  0:3 (0:2)

branky: 25´ Procházka, 45´ Spejchal, 86´ Smrčka

sestava MFK Trutnov: Okrouhlický - Zajíc, Šulitka (81´ Švestka), Kužel (46´ Brhel), Hnízdil - Široký (81´ Chmelík), Rada, Olah (46´ Fešar), Švanda (46´ Svoboda) - Polák, Doležal