Přípravka U11

Dobrý vstup do květnových bojů

Napsal Michal Vlček 17.05.2023

V neděli 07.05.2023 jsme vstoupili do květnových bojů na půdě Třebše, kde jsme se potkali i s FC Hradec Králové. První utkání jsme zvládli výborně a po dlouhé době se nám podařilo porazit FC HK 17:14, když jsme prohráli pouze jeden poločas na jednom hřišti a předváděli pěkný kombinační fotbal plný pohybu a hezkých branek.

Ve druhém utkání nás čekala domácí Třebeš a byl to úplně jiný zápas. Domácí nám dělali starost hlavně důrazem a my už jsme se úplně nedokázali dostat k naší hře. Po vyrovnaných všech poločasech jsme nakonec uhájili vítězství 12:10.
Kluky je potřeba pochválit za přístup a dobrý výkon v prvním zápase. Věříme, že z druhého utkání si odnesou ponaučení, že se nemůže začít hrát s menším nasazením a čekat, že něco přijde samo a bez práce a důrazu.

Následující víkend jsme se na domácím trávníku v Trutnově utkali s SK Jičín, který jsme zejména zásluhou jednoho hřiště zvládli se skóre 17:5. Na starším hřišti kluci předváděli dobré individuální výkony, což se nakonec odrazilo i na tom týmlovém, který jsme navíc v podobě branek dokázali promítnout i do skóre. Na mladším to byl mnohem tužší boj, když jsme v prvním poločase odkázali soupeři odskočit, ale ve druhém jsme ztratili na důrazu a nechali soupeře vyrovnat, kluky je však potřeba pochválit za to, že se nevzdali a nakonec svoji část zápasu také vyhráli. 

Ve druhém zápase jsme opět narazili na FC Hradec Králové a i přesto, že vinou jednoho poločasu na jednom hřišti vypadá skóre děsivě, kluci opět ukázali svůj posun. Starší hřiště padlo po velmi dobrém výkonu, za který patří klukům poděkování, protože s nimi měli reprezentanti krajského města plné nohy práce a nebýt zahozených šancí, mohl být výsledek ještě mnohem přívětivější. Mladší hřiště po hodinové pauze mezi zápasy vstoupilo do utkání s Hradcem velmi vlažně a nesoustředěné, a proto ztrácelo ve všech herních činnostech a v první půli jsme byli na ručník. Druhý poločas byl však úplným opakem a zatím tou nejlepší jarní půlí. I přes nepříznivé skóre měli kluci chuť hrát, ukázali zápal, byli důrazní, rychle a dobře pracovali s míčem, vytvářeli si řadu dobrých šancí a jen díky neproduktivitě jsme Hradci debakl z první půle neoplatili. 

Celkově se držíme v krajské finálové tabulce na 4. místě a postupně se naše výkony posouvají kupředu. Během dubna jsme dokázali porazit první Solnice/Černíkovice a hrát vyrovnané zápasy jak s FC Hradec Králové, tak i s novým Městem nad Metují (7:10). Ne vždy se sejdou výkony na obou hřištích, ale na klucích je vidět chuť vyhrávat a hrát fotbal a celkový posun v jejich výkonech.

Nyní se vyhlížíme další domácí představení a doufáme, že předvedeme našim fanouškům pěkný fotbal okořeněný nějakým vítězstvím. Tímto zveme všechny rodiče a rodinné příslušníky na naše zápasy a těšíme se na jejich podporu a slušné fandění.

Následující dvojzápasy

Sobota 20.05.2023 v Trutnově
od 09:00 TJ Sokol Třebeš a od 11:00 MFK Nové Město nad Metují

Sobota 27.05.2023 v Trutnově
od 10:00 SK Jičín a od 12:00 SK Solnice/TJ Sokol Černíkovice