Dorost U19

Dobře rozehraný zápas jsme v body opět neproměnili

Napsal Petr Syrovátka 13.04.2024

21. kolo dorostenecké divizi jsme jeli odehrát do Vlašimi. Na utkání jsme odjeli s početnou absencí a marodkou, ale byli jsme odhodláni naplno bodovat.

Úvod zápas byl z naší strany ospalý a na velkém hřišti na přírodní trávě jsme měli špatný pohyb a kombinace také vázla. Probrala nás až 12. minuta a darovaná  penalta rozhodčím pro domácí. Tímto bylo nastíněno, kam se bude utkání ubírat. Ovšem náš brankář penaltu chytil a náš tým začal hrát, co umí a je mu vlastní. Skvělý zákrok brankáře nás nabudil a přebrali jsme otěže zápasu. Ve 14. minutě se agilní Doležal ještě zastřeloval, ale v 16. minutě si už individuální akcí ve vápně udělal prostor a poslal náš tým do vedení (0:1). Domácí tým byl rozhozený a neustále komentoval i vulgárními slovy všechno možné dění na hřišti i mimo něj. Další ránu domácím zasadil v 31. minutě skvěle hrající Páv, kdy se prosadil mezi stopery ve vápně a navýšil náš náskok o dvě branky (0:2). A když o 4 minuty později opět Páv krásnou ranou zpoza vápna vymetl šibenici (0:3), vypadalo utkání jednoznačně. Domácí se nemohli dostat do hry a pomáhaly jim jen standartní situace. V posledním minutě 1. poločasu domácí zahrávali rohový kop, ten jsme úspěsně odvrátili, ale při přechodu do útoku jsme špatně vyhodnotili situaci, ztratili míč a domácí Jadamus po centru snížil z malého vápna na 1:3.

Do druhého poločasu jsme šli s vědomím dvougólového náskoku a vírou, že další branky rozhodně můžeme přidat. Ale hned první minuty druhého pločasu změnily ráz hry. Nejřive domácí ve 47. minutě po DALŠÍ standartní situaci doklepli na zadní tyči míč do naší sítě (2:3). V 53. minutě dostal aktivní Doležal žlutou kartu za nespokojenost s výrokem rozhodčího a po jeho dalším gestu ihned inkasoval 2. žlutou kartu a tím i červenou. Ovšem vzhledem k tomu, jak se k výrokům rozhodčího vyjadřovali od začátku utkání domácí hráči, bylo toto vyloučení velmi přísné, ale ne neočekávané. Další ráz utkání byl hodně ovlivněn vyloučením a domácí se více a více tlačili všemi možnými způsoby k vyrovnání. Vyrovnávací gól jsme ovšem domácím darovali po chybě našeho stopera v 65. minutě (3:3). V následujících minutách jsme poslali na hřiště tři čerstvé mladé síly, hra se vyrovnala a byli jsme i aktivnější. Domácí zahrozili taky pár brejky, ale zastřelovali se. Když už se chýlil zápas k závěru, tak si bohužel rozhodčí v 89. minutě zase vybral slabší chvilku a přesně na vápně odpískal za běžný souboj přímý kop. Domácí trefili břevno a dorážkou završili obrat skóre z 0:3 na 4:3. V posledních čtyřech nastavených minutách jsme už nedokázali skóro zkorigovat.

Výborně rozehrané utkání jsme opět nedokázali dovést do vítězného konce a je to pro nás impuls k zamyšlení. V druhém poločase po vyloučení Doležala jsme už tahali za kratší konec zápasu a takováto vyloučení se nesmíme dovolit. Nemohu si ovšem odpustit komentář k chování domácích hráčů a části lavičky, kdy byli celý zápas vulgární ke všem účastníkům zápasu, aniž by na to kdokoliv z jejich realizačního týmu reagoval :-(. Je smutné, pokud takový klub tímto způsobem chce vychovávat mládež a vést jejich vývoj. Věřím ale, že to byl pouze momentální exces.

6.4.2024 10:00 - Vlašim - tráva 

FC Sellier & Bellot Vlašim - MFK TRUTNOV  -  4:3 (1:3)

branky: 45´ a 65´ Jadamus, 47´ Pajk, 89´ Nerad - 16´ Doležal, 31´ Páv, 35´ Páv

ČK: 53´ Doležal

sestava MFK Trutnov: Okrouhlický - Brhel (46´ Frič), Gabrle, Hnízdil (73´ Zajíc), Šourek - Rada, Houdek, Páv - Chmelík (73´ Olah), Široký (73´ Polák), Doležal