Žáci U13

Díky čtyřem výhrám v řadě bereme 3. místo v soutěži!

Napsal Pavel Matějka 22.06.2024

V závěru sezóny jsme strhli tuhý boj o bednu s Chrudimí a Hájemi, díky čtyřem výhrám v řadě a zaváhání Chrudimi bereme 3. místo před 2. Hájemi a prvním Náchodem.


Výsledky zápasů:

Vysoké Mýto 6:15 MFK Trutnov 

MFK Trutnov 17:5 Kolín 

Třebeš 5:27 MFK Trutnov 

MFK Trutnov 17:4 Svitavy 

 

Stručné zhodnocení utkání:

Velmi dobré utkání, možná i jedno z nejlepších v sezóně jsme odehráli proti silnému Kolínu, který jsme doma deklasovali. Naopak utkání proti soupeřům ze spodku tabulky jsme výsledkově zvládli, ale předvedená hra byla špatná. Díky zaváhání Chrudimi jsme se protlačili na 3. místo a jen díky lepšímu vzájemnému zápasu jsou před námi Háje. 

 

 

Zhodnocení sezóny:

Před začátkem sezóny jsme si dali za cíl skončit do 5. místa, což se nám podařilo. V zimě jsme si dali za cíl skončit minimálně druzí a nejlépe ještě prohnat první Náchod, což se nám nepovedlo. Přesto však sezónu hodnotíme s trenéry jako mimořádně vydařenou už jen z toho pohledu, že se jedná o dlouhodobě nejlepší umístění Trutnova v mládežnických kategoriích. 

 

Herní stránka týmu, naše výkony byli na jaře jako na houpačce, neudrželi jsme si konstantnost a díky tomu jsme nemohli pomýšlet na prvenství. Prohráli jsme v důležitých zápasech jara (Chrudim, Náchod), přitom jsme v obou zápasech vedli o 3 branky.. Úplně jsme nezvládli zápasy proti Hájim, Admiře a ČAFC. Tyto prohry ať jsou jak hráčům tak i nám trenérům ponaučením. Výkonnostně jsme měli na to vyhrát celou soutěž, ale jak už jsem výše psal, chyběla nám dlouhodobá výkonnost, a proto si první místo více zasloužil Náchod (gratulujeme). Ve hře se nám objevovali prvky, které jsme chtěli- dokázali jsme hrát přímočaře, rozehrávat od brankáře, byli jsme variabilní při kombinaci a díky tomu i nebezpeční. Naopak na jaře jsme dost často dostávali laciné góly. Na obraně určitě musíme zapracovat.

 

Hráči: 

S výkony a hlavně s přístupem hráčů jsme spokojeni. V A týmu máme 20 hráčů, což vytváří v mužstvu zdravou konkurenci a prostor pro zlepšování. Musím říct, že se tu sešla výborná parta kluků s velkým potencionálem. Pouze na nich to je, jak s tím naloží. V příští sezoně budeme hrát na velké hřiště, jsem sám na to zvědavý, jak nám to půjde a jak se změní tým. Kolem kluků krouží skauti z Hradce a jiných celků. Už teď víme, že se do přípravy s HK zapojí naši čtyři hráči, což je vyborné, zároveň si budeme muset v týmu vypiplat nové lídry, což může chvilku trvat. Pokud však kluci budou makat na sobě, tak se toho nebojím, ba naopak i pro další můžou sáhnout týmy z první ligy.

 

Přeji všem hezké prázdniny a za měsíc znovu na fotbale ⚽ trenér Matějka