Žáci U15

Den blbec, zápas s Třebší se nám absolutně nevyvedl

Napsal Tomáš Cerman 09.05.2023


Mistrovské utkání žákovské Divize U15C

Trutnov - Třebeš 0:5 (0:2)

Rozhodčí: Prušinovský, ŽK 1:0, diváků cca 55.

Sestava MFK: Křivský - Tomčiak (47. Hurachok), Kadlec, Kadrmas - Gärtner, Chráska, Okrouhlický (47. Petrů), Fenik - Garček (64. Kárník), Michálek, Rydval (47. Bartůněk).


Hodnocení realizačního týmů: Dle prvních minut jsme si mysleli, že půjde z naší strany o dobrý výkon. V rámci našich možností jsme drželi míč, kombinacemi se snažili dostávat do vápna hostí, ale tam to pro nás byla konečná. Lehce nás vykolejil první inkasovaný gól, který v klídku doklepl hostující útočník za fandící atmosféry všech našich hráčů. Ale i po této brance jsme mohli minimálně vyrovnat, do dvou příležitostí se dostal Gärtner, ale ani jednou se prosadit nedokázal. Přišel tak další trest, minutku před poločasem došlo k dalšímu nedorozumění v naší obraně a Třebeš vedla 2:0. Do druhé půle jsme vstoupili s odhodláním a velkým tlakem, který však díky našemu nedůrazu (a vlastně asi nechtění střílet góly) nebyl pro hosty absolutně nebezpečný. Hru jsme poté chtěli oživit trojím střídám, leč to se také nepodařilo. Ba co víc, choas v naší "hře" se stupňoval víc a víc, soupeř přidal další jednoduché góly a zaslouženě u nás rozdílem třídy zvítězil.

Chválit tak nakonec není téměř co. Možná Matese Gärtnera, který prvně nastoupil v útoku a svým běhavě/snaživým výkonem snesl nějaká ta žákovská měřítka. Od ostatních šlo o výkon nedosahující divizní úroveň, zejména závěrečná třetina utkání (u některých celý zápas). Něco jsme si k tomu následně řekli, kluci dostali delší volno, na středečním tréninku se k zápasu ještě lehce vrátíme, ale pak už se budeme chystat na další fotbalové dny a týdny. V těch nás během pár hodin bude čekat těžký dvojboj v Kolíně a Talent Academy.