Muži A

A muži - hodnocení podzimu 2023

Napsal Petr Brejcha 01.12.2023


Vladimír Marks, trenér MFK Trutnov

Do sezóny jsme vstupovali s přáním navázat na povedenou sezónu minulou, kterou jsme zakončili na skvělém 4. místě. Přes léto jsme bohužel přišli o nejlepšího střelce týmu Jakuba Slavíka, který se posunul o soutěž výš do Chlumce nad Cidlinou. Kariéru dále přerušila opora zadních řad, odchovanec Míra Macek, ke kterému se v průběhu podzimu přidal také Jirka Turner, zdravotní problémy bohužel nedovolily na podzim nastoupit Jakubovi Tobiášovi. Do týmu se naopak z Hradce Králové vrátil odchovanec Kevin Houdek a rovněž z Hradce Králové přišel Dominik Bičiště.

Jak jsem říkal vloni, považuji vstup do soutěže za klíčovou část celé sezóny a ten se nám tentokrát vůbec nepodařil. Příčin vidím několik. Špatná tréninková morálka v letních měsících, určité sebeuspokojení mužstva po loňské sezóně a nemůžu opomenout ani velice nízkou produktivitu našich střelců.

Špatný vstup do soutěže měl za následek to, že jsme si přestali na hřišti dostatečně věřit a mechanismy, které fungovaly v minulé sezóně jako by nikdy neexistovaly. Přibližně od půlky soutěže jsme se snažili daleko více aplikovat fyzické pojetí hry, protože jsme věřili, že soubojovostí a nasazením dokážeme nastartovat některé naše hráče k lepším výkonům. Přestože jsme viděli u mužstva zlepšení výkonů (Hlinsko, Slavia Hradec, Velké Hamry, Benátky), bodové výsledky se dostavovaly pouze sporadicky a nebýt posledních dvou kol, podzimní část bychom hodnotili velice neuspokojivě.

Naštěstí se ke zlepšeným výkonům přidalo rovněž potřebné štěstí a výhry v Benešově a s Vysokým Mýtem nám daly alespoň trochu klidu do práce v zimním období. Zisk 17 bodů přesto hodnotíme jako neúspěch, protože jsme chtěli minimálně vyrovnat loňskou sezónu, kdy jsme získali bodů 22.

Dlouhodobě chceme tady v Trutnově pracovat s mladými, místními hráči, avšak podzim ukázal, že pro tyto mladé hráče je velice těžké vyrovnat se s tlakem, který po šňůře neuspokojivých výsledků vzniká. Věříme, že jeden, dva noví hráči pomůžou tým opět správně nastartovat a po náročné zimní přípravě úspěšně zvládneme jarní část soutěže.

Do podzimní části Divize C nastoupilo celkem 23 hráčů. Největší porci minut odehráli Martin Knap a Petr Zieris (1250), tahounem a srdcem mužstva byl jednoznačně Michal Trávníček. Zvláštní uznání patří Matějovi Mařasovi, který předváděl v závěru podzimu heroické výkony, přestože hrál poraněným meniskem.

Do soutěžních utkání nastoupili : Hampl, Hofírek - Balcar, Duch, Houdek, Mařas, Metlický, Sapár, Turner, Zieris - Bekr, Čechovič, Horčička, Jirousek, Knap, Kruliš, Štěpánek, Trávníček, Zezula - Bičiště, Brejcha, Doležal a Landa.