Dívky WU13

2. liga mladších žákyň - 1. kolo

Napsal Dita Fuchsová 17.09.2022

Tým mladších žákyň zajížděl v sobotu 10.9. na hřiště TJ Sokol Třebeš, kde jej čekaly tři těžké zápasy 2.ligy. Narozdíl od soupeřů, kteří hráli v loňském ročníku 1.ligu mladších žákyň a mají zkušenosti s hrou na povinu hřiště i fyzicky vyspělejší hráčky, pro náš tým tvořený z více než poloviny hráčkami starší přpravky to byla pro většinu z nich premiéra v systému 7+1. Nešlo tedy úplně o výsledek, ale o to, jak se děvčata s tímto systémem i fyzicky vyspělejšími soupeřkami "poperou". A zvládla to velmi dobře! Hned na úvod je čekal soupeř asi nejtěžší - fyzicky velmi vyspělé hráčky Bohemians 1905. V prvních minutách to vypadalo, že holky schytají pořádný debakl - ale nakonec prohrály 1:5. Branku vstřelila Klára Šoltészová.

Po chvilce oddechu nastoupily holky proti domácímu týmu. Po úvodních chybách, které domácí hráčky využily, se ke slovu také dostala naše děvčata. Do poločasu se jim podařilo snížit na 1:2, když se opět trefila Klára Soltészová. Poté byly vidět šance na obou stranách, ale až do konce zápasu se skóre nezměnilo a zápas tak skončil 2:1 pro Třebeš. Za tento zápas si bod děvčata určitě zasloužila...

V posledním zápase proti Roudnici n. L. bohužel došly síly a i přes náznaky našich šancí soupeř využil chyb v obraně a vyhrál 4:0.

 

Pro děvčata to byla velká zkouška, zároveň velká zkušenost do budoucna.

Sestava: Čeřovská N. - Čeřovská L., Hospodková L., Trejbalová A., Zindulková A., Šoltészová K., Kaněrová K., Juríková K., Sobolová J., Gumanová M., Bludská A.