Dívky WU13

2. liga ml. žákyň: 6 bodů z domácího turnaje!

Napsal Dita Fuchsová 25.04.2023

V sobotu 22.4. se na hřišti v HSM odehrálo první jarní kolo 2. ligy mladších žákyň. Tato soutěž se hraje turnajově, v Trutnově jsme tak přivítali FK Bohemians Praha 1905, SK Roudnici nad Labem a TJ Sokol Třebeš.

SK Roudnice nad Labem – MFK Trutnov 1:3 (1:2)

Do zápasu vstoupily trutnovské hráčky velmi aktivně a od úvodních minut se tlačily dopředu. A již ve třetí minutě přišla zasloužená první branka, kterou vstřelila Šoltészová. O minutu později však bylo srovnáno, když hostující hráčky potrestaly velmi špatnou rozehrávku obranu. Trutnovačky byly nadále aktivnější, ovšem v zakončení velmi nepřesné. Přesto do poločasu šly znovu do vedení, když se při svém prvním startu v dresu MFK trefila Voborníková. Druhý poločas měl podobný průběh, vytvořených šancí se však ujala jen ta Šoltészové, která druhým gólem v zápase uzavřela skóre zápasu na konečných 1:3.

MFK Trutnov- TJ Sokol Třebeš 8:2 (3:1)

Tento zápas byl zcela v naší režii. Přesto po chybě v obraně šel do vedení soupeř. Do poločasu se nám ale podařil skóre zvrátit, když se dvakrát trefila Šoltészová a jednou Voborníková. Hned v úvodu druhé půle soupeřky snížily, když využily nedůrazu před naší brankou. Od té doby ovšem naše děvčata na hřišti dominovala a přidala 5 branek – Šoltészová 2, Voborníková 2 a Trejbalová. Řada šancí zůstala ještě nevyužita.

MFK Trutnov – DFK Bohemians 1905 0:2 (0:1)

V posledním zápase proti jednoznačnému lídrovi celé soutěže chtěla děvčata navázat na výkony v předchozích dvou utkáních. Což se herně relativně dařilo, bohužel také holky pokračovaly v zahazování šancí, kterých v tomto zápase nebylo tolik jako proti Roudnici a Třebši. Soupeřky naopak ze svých šancí dvě využily a zaslouženě vyhrály 2:0.

I přes závěrečnou prohru jsou trenérky s výkony týmu spokojeny. Vždyť po podzimní části soutěže měl náš tým 7 bodů a šest vstřelených branek. Za sobotní odpoledne během tří zápasu získal 6 bodů a vstřelil 11 branek! Velmi dobře do týmu zapadly zimní posily Vaňková, Gottwaldová, Voborníková, Kultová a Grofová. Holky se snaží do hry dobře zapojovat prvky, na kterých pracujeme v tréninku. Věříme, že tento trend potvrdíme i ve zbylých třech turnajích.