Dívky WU19

1.poločas - HOROR, 2.poločas - FANTAZIE

Napsal Karel Kužel 13.11.2022

„Výlet“ na hřiště Mělníka, souseda v tabulce, měl rozhodnout, jaká bude tečka pro nový tým MFK Trutnov za podzimní částí v soutěži 2. ligy dorostenek.

Již před zápasem jsme nemohli z důvodu nemoci, či zranění počítat s oporami podzimu Holáskovou, Zákravskou a Kuželovou. V první půli jsme snad všichni ani nevěřili, jak jde nehrát fotbal. Hráčky byly bez pohybu, nasazení a vše měl v rukou domácí tým, který v klidu kombinoval a rychlými náběhy za obranu zakončoval. Neměli jsme mezihru a neexistoval střed hřiště. Držel nás pouze soustředěný výkon gólmanky Dvořákové, která kapitulovala ve 27. minutě. Snažili jsme se prostřídat, ale i to bylo marné. V poločase jsme se zavřeli do kabiny a vše si probrali. Do druhé půle jsme nastoupili s jiným nasazením, aktivitou a myšlením. Netrvalo dlouho a v 50. minutě po zisku míče ve středu hřiště přišel pas do pravého křídla na rozeběhlou Petrákovou, která střelou z vápna ještě nepřekonala domácí gólmanku, ale z dorážky se již nemýlila 1:1. Za dalších pět minut bylo otočeno, kdy znovu po zisku míče předvedla středová dvojice Šípková – Ryšavá koncert přihrávek mezi domácí obranou a druhá jmenovaná s přehledem zakončila střelou k levé tyči 1:2! V 68. minutě si na středu ukázkově zpracovala míč Pišná, rychle přiťukla Ryšavé, a ta vybídla pasem na levé straně Dostálovou, která předskočila obránkyni a šťastnou střelou skórovala 1:3. V tomto momentu jsme prostřídali a hra se vyrovnala. V obranné fázi dobře fungovala spolupráce Jirmanové, Kadečkové a Zahálkové a co prošlo, to si pohlídala gólmanka Dvořáková. V 81. minutě opět přišel pas do odkryté obrany soupeře a znovu si jej sebrala aktivní Dostálová, která střelou pod břevno překonala vybíhající gólmanku 1:4. Zdálo se být rozhodnuto, ale musíme pochválit domácí hráčky, že nesložili zbraně a snažili se nás vysoko presovat a vyplatilo se jim. V 83.minutě přišla chyba v rozehře od naší brány a bylo to 2:4. Mělník ožil a zatlačil nás, ale již neskóroval.

Možná to jsou 3 cenné body, které nám zajistily 8. pozici po podzimu, ale víc si vážíme týmového přístupu ve 2. poločase. Hráčky bojovali jedna za druhou, podporovali se ať byly na hřišti nebo na lavičce. Trenérský štáb tak může být spokojen, jelikož cíl pro podzim 2022 je splněn – máme tým.

Podzim 2022 jsme zakončili pozitivně a věříme, že na jaře 2023 budeme zase o něco víc zkušenější.

Děkujeme za podporu rodičů a fanouškům!

FC Mělník - MFK Trutnov 2:4 (1:0)

Rozhodčí: Demeter, bez karet, diváků 30.

Sestava MFK: Dvořáková – Havlová, Jirmanová, Kadečková, Sauermannová – Šípková – Petráková, Svobodová, Ryšavá (C), Zahálková  – Trojanová

(Pišná, Sokolová, Bartošová, Hrbasová, Schreiberova, Dostálová, Jindřišková)

Branky: Petráková, Ryšavá; Dostálová 2